Gelezen: Vermist – Ellen de Vriend

Vermist
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
ISBN: 9789045209876
Druk: 1e druk
Aantal bladzijdes: 320
Verschijningsdatum: mei 2016

Achterflap:

Karen is een aantrekkelijke journaliste van in de dertig en woont met haar man, rijschoolhouder Joost Roeling, en dochter Melissa in Zeeland. Op een dag die als alle anderen begint, raakt Joost vermist. Het is een misterei wat er met hem is gebeurd. De politie probeert Karen in eerste instantie af te wimpelen met het verhaal dat mannenwel eens vaker niet thuis komen en dat Joost waarschijnlijk ergens in de kroeg is blijven hangen. Maar als de dagen verstrijken, begint de nachtmerrie dat Joost mogelijk helemaal niet meer terugkomt steeds meer werkelijkheid te worden. Vlak nadat Karen de schokkende ontdekking doet dat er 50.000 euro verdwenen is van de zakelijke rekening van de rijschool, vinden een paar wandelaars de verlaten auto van Joost. Karen ondervindt dat een vermissing niet alleen een emotionele nachtmerrie is, maar ook een financiële angstdroom.

De zorgen en de slapenloze nachten beginnen langzaam hun tol te eisen. Hoe hard ze ook haar best doet om de waarheid te ontkennen en vol te houden dat Joost nog in leven is, wijst alles erop dat hij voorgoed verdwenen is. Totdat Karen een telefoontje krijgt van iemand die beweert Joost op Curacao gezien te hebben, levend en wel.

Mijn mening:

Wow, dit is echt een boek wat me nog wel even zal bijblijven. De heftige gebeurtenissen, de realistische gevoelens van Karen, de gekke regelgeving in Nederland zijn allemaal onderwerpen waaraan ik geregeld terugdenk. Ellen heeft met haar schrijfstijl ervoor gezorgd dat dit boek me aangreep. De gebeurtenissen zijn duidelijk omschreven, de spanning is voelbaar en dat alles zorgde ervoor dat ik door wilde lezen. Door de realistische emoties die Karen had, merkte ik dat ik geboeid bleef door het boek. Ik wilde haar helpen, ervoor haar zijn; want dus duidelijk laat zien dat je al snel meeleeft met de hoofdpersoon.

Naast de vermissing komt er ook nog een tweede verhaallijn aan bod in het boek. Een afzonderlijk verhaal wat toch je aandacht blijft houden. Ik wilde weten waarom er zo geheimzinnig werd gedaan over de levens van de personen in het verhaal. Tijdens het lezen vielen er langzaam wat puzzelstukjes op zijn plaatst; als later ook nog eens de verhaallijnen bij elkaar komen wordt veel duidlijk. De ontknoping van het verhaal vond ik dan ook verassend. Ik had het zeker niet zien aankomen; wat ik ook een pluspunt vind voor de schrijfster.

Ik vind dit boek dan ook echt een aanrader omdat het me zo aangreep. Ellen heeft met dit boek voorelkaar gekregen dat ik anders ging nadenken over een vermissing en wat dit vooral doet met de naasten van de persoon. Ik vind dan ook dat iedereen  dit boek gelezen moet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *