Gelezen: Gulzige gierige Hippo – Stuart Trotter

Gulzige gierige Hippo
Auteur: Stuart Trotter
Illustraties: Stuart Trotter
Uitgeverij: Aerial Media Company
ISBN: 978940260113
Druk: 1e druk
Aantal bladzijdes: 32
Verschijningsdatum: januari 2016

Achterflap:

Gulzige gierige Hippo is een vervelend nijlpaard. Hij wil niet delen ene spelen met de andere dieren en jaargt iedereen uit zijn buurt, bang dat ze mee willen genieten van zijn picknick. Maar als de andere dieren een grap met hem uithalen, krijgt Hippo in de gaten dat hij niet goed bezig is en leert hij van zijn fouten.

Onderliggend thema: samen delen

Hippo het nijlpaard wil alles voor zichzelf houden. Hierdoor is hij niet aardig tegen zijn vriendjes. Hij reageert een beetje boos, waardoor zijn vriendjes besluiten een grap met hem uit te halen. Alles voor jezelf houden is natuurlijk niet netjes. In dit boek wordt op een toegankelijke manier aandacht besteed aan de eerste normen en waarden die een kind leert. Dit wordt op een speelse/grappige manier duidelijk gemaakt. Kinderen zullen het snel herkennen in de eigen situaties die ze mee maken. Want als ze alles voor zichzelf willen houden, dan wilt niemand met ze spelen.

Mijn mening:

Dit boek is gericht op de allerkleinste kinderen. Dat zie je gelijk als je het boek openslaat. De kleurrijke afbeeldingen zie je op elke pagina terug. De herkenbaarheid van de dieren zie je gelijk. Ook de teksten passen goed bij de afbeeldingen. De kinderen zien dan ook de dingen die verteld worden in het verhaal terug in de plaatjes. Dit zal er dan ook voor zorgen dat ze zich beter kunnen inleven. Wat ik ook leuk vind aan dit boek is dat je van te voren al met je kind kan gaan ontdekken wat de grap is. .

Eerder schreef ik van dit boek een recensie voor op Onlybyme. Lees daar mijn volledige recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *