Gelezen: Veel te veel wortels – Katy Hudson

Veel te veel wortels
Auteur: Katy Hudson
Illustraties: Katy Hudson
Uitgeverij:  Maretak Kleuters
ISBN: 9789463410755
Druk: 1e druk
Aantal bladzijdes: 32
Verschijningsdatum: oktober 2017

Achterflap:

Konijn houdt van wortels. Zoveel dat zijn huis overvol raakt. Waar moet hij nu wonen? Gelukkig heeft hij lieve vriendjes bij wie hij mag logeren. Maar of konijn zo een fijne loge is….

Onderliggend thema: Alleen aan jezelf denken

Konijn heeft veel te veel wortels, zoveel dat hij niet meer thuis kan slapen. Als hij opzoek gaat naar een slaapplek denkt hij alleen maar aan zichzelf en zijn wortels. Het maakt hem niet uit waar hij naar toe gaat, maar zijn wortels neemt hij mee. De schrijfste van dit boek heeft op een leuke, leerzame manier duidelijk weten te maken dat het niet goed is om alleen aan jezelf te denken. De vriendjes van Konijn voelen zich verdrietig omdat konijn ervoor zorgt dat woningen waar hij wil gaan logeren kapot gaat.

Mijn mening:

Bij het zien van een tweede boek van Katy moet ik zien dat ik benieuwd was geworden of deze net zo leuk was. En ik moet toegeven ik ben erg enthosiast. Ik merk dat er in onze maatschappij waar steeds meer mensen alleen aan zichzelf denken, iets wat niet altijd handig is. Dit boek brengt dit onderwerp aan de aandacht, en daarom denk ik dat het goed is om dit boek te lezen met je kind(eren). De schrijfster heeft namelijk op een speelse manier duidelijk willen maken dat je ook aan je vrienden/omgeving moet denken.

De schrijfstijl in dit boek is net zoals in het vorige boek erg prettig. De korte zinnetjes zijn duidelijk en begrijpbaar voor de kinderen. Ook de verschillen in lettertypes en grootes zie je in dit boek, wat ik ook nu een pluspunt vind omdat je kan spelen met stemmetjes. Wat me wel opviel was dat er een aantal pagina’s zijn met iets meer tekst. Ik vond dit niet storend, maar misschien dat (jonge) kinderen op den duur zullen gaan bladeren naar de volgende pagina terwijl je nog niet alles hebt voorgelezen.

Al met al ben ik erg enthosiast over dit boek. Ik vind het onderwerp wat aangekaart wordt erg belangrijk, en weet zeker dat kinderen dit boek ook met plezier zullen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *