Gelezen: Carl Mops, die verdwaalde en de weg naar huis weer vond – Fabiola Nonn en  Lukas Weidenbach

Carl Mops, die verdwaalde en de weg naar huis weer vond – Deel 1
Auteurs: Fabiola Nonn en Lukas Weidenbach
Illustraties: Joëlle Tourlonias 
Uitgeverij: Aerial Media Company
ISBN: 9789402601145
Druk: 1e druk
Aantal bladzijdes: 32
Verschijningsdatum: februari 2016

Achterflap:

Een leven zonder mopshond is natuurlijk mogelijk maar heeft absoluut geen zin. Dat weet het baasje van Carl ook zeer zeker al ze na een noodoproep hals overkop wegrent en haar lieve honje vergeet! Ojee, ze raakt Carl kwijt in de hele drukke stad. Terwijl ze hem oeral zoekt, dwaalt het kleine mopshondje rond. Maar alles komt goed als Carl de ruige straathond Paula ontmoet.

Onderliggend thema: Hulp vragen

Op het moment dat Carl verdwaald raakt beseft hij dat hij zonder hulp niet thuis kan komen. Hij moet dus hulp vragen, iets wat hij erg lastig vindt. De schrijfster heeft dit op een leuke manier weten te verwerken. De gevoelens die ze beschrijft, zou iedereen kunnen hebben waardoor je je goed kan inleven in de situatie. De geruststellende woorden van de hond die hem helpt, en het feit dat hij daadwerkelijk wordt geholpen zijn ook realistisch. De schrijfster van dit boek heeft dit dan ook op een goede manier weten te verwerken.

Mijn mening:

Dit is echt een leuk voorleesboek. De manier van schrijven is prettig. De tekst is begrijpelijk en duidelijk. De gevoelens van Carl worden op een manier beschreven of je ze zelf zou kunnen voelen. De situaties waarin hij terecht komt zijn realistisch, en je zou ze kunnen terugkoppelen aan situaties uit je eigen leven of het leven van je kind. Hij/zij zal hierdoor kunnen leren van de situatie van Carl, en dat vind ik erg leuk.

Eerder schreef ik van dit boek een recensie voor op Onlybyme. Lees daar mijn volledige recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *