Gelezen: Alles tussen ons – Anna McPartlin

Alles tussen ons
Auteur: Anna McPartlin
Uitgeverij: AW Bruna uitgevers BV
ISBN: 9789400508361
Druk: 1e druk
Aantal bladzijdes: 432
Verschijningsdatum: mei 2017

Achterflap:

Van jongs af aan waren Eve en Lily onafscheidelijk tot een grote ruzie een einde maakte aan hun vriendschap. Zeventien jaar later ontwaakt Eve na een ongeluk in het ziekenhuis en komt ze tot de ontdekking dat haar vroegere beste briending haar verpleegster is. Eerst is het onwennig, maar tijdens de revalidatie groeien de vriendinnen naar elkaar toe. Ze durven hun fouten uit het leven – en heden – te aanvaarden. En ze voelen haar scherp aan hoe de ander haar leven kan veranderen: Lily moet loskomen van haar mislukte huwelijk en Eve moet onder ogen leren zien hoe zij anderen soms kwetst.

Het ongeluk van Eve biedt hun allebei een tweede kans, juist op het moment dat ze die scoutder om op te leunen goed kunnen gebruiken. Maar Eve en Lily kunnen niet vermoeden welke toekomst hun vriendschap te wachten staat.

Mijn mening:

Wow wat een indrukwekkend boek, tranen liepen over mijn wangen bij het dichtslaan. Het verhaal raakte me en ik wil zeker meer van deze schrijfster gaan lezen.

Alles tussen ons is een boek wat zowel pluspunten als minpunten heeft. Zo vond ik het bijvoorbeeld wennen dat de hoofdstukken ongeveer 40 pagina’s lang waren. Persoonlijk vond ik dit wat aan de lange kant, waardoor ik voor het slapengaan langer aan het lezen was dan “normaal”. Het was erg bijzonder dat elk hoofdstuk begon met een brief uit de jaren 90. Eve en Lily schreven elkaar brieven om zo de zomervakantie door te komen zonder elkaar. De schrijfstijl van de brieven is duidelijk en herkenbaar aan de manier van schrijven van je eigen tienerjaren. Iets wat ik erg leuk vond.

Eerder schreef ik van dit boek een recensie voor op Onlybyme. Lees daar mijn volledige recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *